|
|
Kook de aardappelen gaar in water met zout (zo zout als de zee)en de knoflookteen.
Giet ze af en stoom ze droog, druk ze (met knoflookteen)door de pureeknijper of rasp ze op de rasp van de
keukenmachine fijn.
Verwarm de room en smelt hierin de boter, werk dit mengsel beetje bij beetje door de aardappelen, daarbij
goed roeren, breng op smaak met (veel) peper en zout.
Roer de peterselie en citroenrasp door de puree en laat alles 10 minuten op een uiterst laag vuur goed warm
worden, voeg na 5 minuten de garnalen toe en serveer het stamppotje bij gebakken of gepocheerde vis.
Tip van de chef:
Tijdens spitsuur in de keuken is het misschien aantrekkelijk om de aardappelen nog even aan hun lot over te
laten tot er tijd is.
Maar verwerk de aardappelen zodra ze gaar zijn meteen tot puree daar ze anders water opnemen en papperig
worden.
De puree kan later probleemloos worden opgewarmd.