Pesto

  • 100 g basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • grof zeezout
  • 20 cl goede olijfolie

Op simpele manier: alles in de keukenmachine, even draaien, klaar.

Uitgebreider en/of zonder keukenmachine:
Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan.
Af laten koelen en in de vijzel samen met de knoflook fijnwrijven.
In een hoge smalle mixerkom/-beker de basilicumblaadjes, het pitjes-knoflookmengsel, zout en olie met een goede staafmixer mengen tot pesto.

Je kan er meteen kaas bij doen (100 gram versgeraspte pecorino) maar je kan deze ook apart in je gerecht verwerken.
Gebruik geen of minder zout als je de kaas erbij doet, de kaas is al zout genoeg van zichzelf.

Zeer bruikbaar in een pastasaus, maar ook lekker in een soep of bouillon als smaakmaker.
Wat je over hebt is enkele dagen onder olie in de koelkast te bewaren.
Ook ingevroren (ijsblokjes) gemakkelijk voor later gebruik.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug