Perenzoetzuur

voor 3 potten, (1 liter)

  • 2½ kg peren
  • 1 lr appelazijn
  • 50 cl water
  • 15 jeneverbessen
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetl. mosterdzaadjes
  • 1 kg witte kandijsuiker

Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.
Vermeng 25 cl azijn met 25 cl water en leg de geschilde peren hierin, zodat ze niet bruin worden.
Breng de rest van de azijn en van het water met de kruiden en de kandij aan de kook.
Voeg, zodra de kandij is gesmolten, de uitgelekte peren toe en laat ze in Ò 10 minuten in het siroopje gaar worden.
Haal de peren met een schuimspaan uit de pan en doe ze in glazen potten.
Laat het stroopje nog 10 minuten koken en schenk het kokendheet over de vruchten.
Sluit de potten direct.

Bron: Astrid Veltman

Terug