Perenmarmelade

Perenmarmelade

  • 1 kg rijpe peren
  • sap en schil van twee citroenen
  • ⅛ l witte wijn of druivensap
  • 1 snufje versgemalen gember
  • 2 tot 3 theel. verdikkings- of geleermiddel
  • 3 eetl. witte rum, optioneel
  • 15 cl dik perensap

Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes, waarbij de kern wordt verwijderd.
Doe het vlees in een pan.
Voeg wijn, gember, citroenschil en sap toe en het geleermiddel.
Pureer het mengsel een beetje, breng het dan langzaam aan de kook en laat het ongeveer vijf tot zeven minuten sudderen tot het vruchtvlees goed gaar is.
Voeg de rum en diksap toe, roer goed door elkaar en giet het meteen in de voorbereide glazen.
Het glas onmiddellijk met het deksel sluiten.

Bron: kraut &rĂ¼ben

Terug