Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen

Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen

  • 250 g gepelde en gekookte tamme kastanjes
  • 250 g oesterzwammen (of kastanjechampignons)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • paddenstoelenbouillon (poeder)
  • takje rozemarijn
  • boter
  • zure room
  • peper & zout

Tamme kastanjes inkruisen, in zo’n twintig minuten gaar koken in gezouten water en daarna ontdoen van bast en bruin velletje.
Of kant- en klare gekookte kastanjes kopen.

Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen

Gare kastanjes fijnmalen, bijvoorbeeld in een keukenmachine.
Fruit de gesnipperde ui in een klont boter.

Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen

Roer er de in stukken gesneden oesterzwammen en gehakte knoflook door.
Even laten pruttelen.
Dan nog een flinke klont boter erbij, laten smelten en een theelepel bouillonpoeder plus de gehakte rozemarijnnaaldjes door het geheel roeren.

Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen

Dit door de fijngemalen kastanjes roeren.
Een eetlepel zure room erdoor, gemalen peper en eventueel nog wat zout.
In een cakevormpje doen en een paar uur laten opstijven in de koelkast.
Dan voorzichtig in plakken snijden en opdienen met bijvoorbeeld pruimenchutney.

Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down to earth magazine

Terug