'Patate al forno' - I

ovenaardappeltjes, vegetarisch

  • 200 g roseval aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Snijd de aardappel met schil en al in partjes.
Leg deze in een ovenschaal en besprenkel ze met de olie, rozemarijn, gehakte knoflook, zout & peper.
Plaats alles 30 minuten in een voorverwarmde oven (220 °C).
Draai de aardappelen na een kwartiertje even om.
Perfect om eerst te bereiden en later op te warmen!

Bron: De Historische Groentenhof


'Patate al forno' - II

aardappelen uit de oven, vegetarisch

  • stevige aardappelen, bijv. roseval, ratte d’ardeche
  • olijfolie
  • tijm
 
  • rozemarijn
  • zeezout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
De aardappelen goed wassen (schrobben) en met schil en al in partjes snijden.
(Sommigen doen dit in de lengte, zodat dikke frites ontstaan.)
Nu zijn er – afhankelijk van de hoeveelheid – twee werkwijzen:
1. neem de bakplaat van de oven en giet er een laagje olijfolie op.
Leg daar de parten op, met de schil op de plaat.
2. leg de parten in een ovenschaal – tevoren met ingevet met een filmpje olijfolie
In beide gevallen sprenkelen met de olie, rozemarijn en tijm.
Plaats de bakplaat of schaal in een voorverwarmde en bak ca. 30 minuten.
Halverwege de aardappelen even omdraaien.
Voor het opdienen wat grof gemalen zeezout erover strooien.

Opmerkingen
Het kan tevoren worden bereid om later weer op te warmen.
Kan nog geperste knoflook overheen/doorheen worden gemengd voordat het de oven in gaat.

Bron: MergenMetz

Terug