Pasteideeg

ongeveer 20 tot 30 pasteitjes

  • 250 g margarine
  • snufje zout
  • 1 theel. suiker
  • 30 à 40 cl water
  • 1 kg tarwebloem
  • slaolie

Doe in een ruime kom de margarine, zout, suiker en het lauwe water en kneed totdat de margarine kleiner is.
Voeg de tarwebloem toe en kneed tot een stevig deeg.
Laat het deeg ongeveer drie uur rusten.
Maak er vervolgens 20 tot 30 ballen van.
Rol elke bal met een deegrol uit tot een mooi rond plakje (zo groot als een schoteltje).
Neem steeds een plakje in de hand en vul ze dan met de pasteivulling.
Sluit de plakjes zodat er een half maantje ontstaat.
Maak er met de duim een kartelrandje of druk ze met een vork goed aan.
Frituur de pasteitjes in de hete slaolie en serveer ze warm met een van de sausjes.
De pasteitjes kunnen zowel gebakken als ongebakken ingevroren worden.
Voor het gebruik wel eerst ontdooien en in de oven ongeveer 10 minuten of in de magnetron ongeveer 2 minuten verwarmen.

Bron: Indisch kookboek

Terug