|
|
Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steeltjes (vries die in en gebruik ze voor fonds) en snijd ze,
zo nodig, in gelijke stukken.
Meng de azijn, de witte wijn, het zeezout, de peperkorrels, de rozemarijn, de knoflook en 1 laurierblad in
een grote pan, breng dit op laag vuur aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
Doe er de helft van de paddestoelen bij en laat weer 10 minuten sudderen.
Schep de paddestoelen met de schuimspaan in een vergiet en herhaal dit met de rest van de
paddestoelen.
Laat de paddestoelen op een dikke laag keukenpapier drogen (bijvoorbeeld op heel dikke celstofservetten, die
kleven niet aan de paddestoelen) en verdeel ze over 3 gesteriliseerde potten van ½ liter
inhoud.
Stop in iedere pot een laurierblad en giet er zoveel olie op tot de paddestoelen onder staan.
Sluit de potten af en bewaar ze minstens 1 week op een koele plaats, alvorens ze aan te breken.
Zorg dat de paddestoelen in aangebroken potten altijd onder de olie blijven om te voorkomen dat ze
bederven.
Ongeopend blijven ze op een donkere, koele plaats heel lang goed.
Als de paddestoelen op zijn, blijft er een heerlijke olie over, die u opnieuw kunt gebruiken, zodat de smaak
heel intens wordt.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©