Hartige paddenstoelenstrudel

Hartige paddenstoelenstrudel

voor 6 personen

  • 1 pak filodeeg
  • 250 g paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 150 g verse spinazie
  • 60 g feta
  • 1 eetl. tijm
  • 1 klontje boter
  • peper & zout

Let op: het filodeeg moet je minimaal 1½ uur voor je begint al uit de vriezer halen.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Verkruimel de feta en snipper de ui.
Fruit de ui met de paddestoelen en spinazie tot de spinazie is geslonken.
Haal de paddestoelen-spinaziemix van het vuur en voeg wat tijm en zwarte peper toe.
Voeg dan de feta toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg dan de feta toe en meng het geheel goed door elkaar.
Leg een plak filodeeg op de bakplaat en bestrijk licht met wat gesmolten boter.
Leg de dan de volgende plak erop en bestrijk deze ook licht met boter.
Je kan vervolgens zelf bepalen hoe je de strudel wilt rollen.
Schep de vulling op het deeg en vouw de strudel goed dicht.
Bestrijk eventueel met wat extra boter om goed dicht te plakken.
Bak de strudel in het midden van de oven in 15 à 25 minuten gaar zodat hij mooi goud kleurt.

Bron: Verse oogst

Terug