Nokedli - Hongaarse noedels

Nokedli - Hongaarse noedels

vegetarisch

  • 400 g bloem
  • 1 ei
  • 35 cl water
  • 1 theel. zout

Meng de bloem met de andere ingrediënten, voeg lucht toe met een kooklepel om een luchtige massa te creëren (klop tot luchtig).
Het deeg mag niet meer aan de lepel kleven, eventueel - afhankelijk van de bloem - de hoeveelheid water aanpassen.
Breng water aan de kook in een grote en hoge steelpan, voeg zout toe.
Wrijf het deeg in het sudderende water met behulp van een Nockerlsieb resp. spätzlehobel of knoedelzeef (kook niet te veel deeg tegelijk, anders kleven de noedels aan elkaar).
De noedels zijn klaar als ze aan de oppervlakte drijven.
Schuim af met een zeef, afspoelen met koud water (zodat de noedels niet aan elkaar plakken)
Wrijf nog wat meer noedels in het warme water.
Herhaal dit tot de gewenste hoeveelheid noedels.
Meng een eetlepel olie met de noedels, zodat ze later niet aan elkaar plakken.

Bron: Kochbar

Terug