Kruidige nazomersperzieboontjes

Kruidige nazomersperzieboontjes

  • 1 kg haricots verts
    of sperziebonen
  • 1 flinke uit, ragfijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. gemalen koriander
  • zwarte peper naar smaak
  • handjevol gehakt vers kruid, peterselie, basilicum of koriander
  • 5 cl port

Als sperzieboontjes vers zijn is het puntje groen en niet verdroogd; je hoeft het dan ook niet weg te snijden.
Alleen de steelaanzet eraf is voldoende, en doormidden halen doe ik ook niet.
Breng een grote pan water met 10 gram zout per liter aan de kook.
Doe daar de boontjes in en kook ze al dente (proeven) in een minuut of 8.
Giet ze af en plomp ze met z’n allen 1 minuut in een bak koud water, laat daarna uitlekken.
Fruit de ui met de knoflook zachtjes in de olie tot ze zacht zijn, in circa 7 minuten.
Voeg de specerijen, kruiden en port toe en laat de port meer dan half verdampen.
Doe de sperzieboontjes erbij, meng en warm goed door.

Bron: Onno Kleyn

Terug