Naturel zoet-zuur

Naturel zoet-zuur

  • 400 g tofu naturel
  • 2 eetl. sojasaus
  • 5 eetl. wijnazijn
  • 4 eetl. rietsuiker
  • 2 eetl. ananassap
  • 1 kleine chilipeper
  • 2 - 3 eetl. ma├»szetmeel
  • beetje olie
  • ½ ananas
  • 70 g cashewnoten
  • 1 bokaal bamboescheuten
  • beetje verse koriander

Meng de sojasaus, de azijn, de suiker en het ananassap tot een marinade.
Voeg eventueel een fijngehakte chili peper toe.
Snijd de tofu in 3 mm x 1½ cm x 1½ cm dunne schijven en laat gedurende 2 uur marineren.
Laat de tofuschijven afdruipen in een zeef en vang de marinade op.
Bestuif de tofu met malzena en bak even in olie tot de schijven een mooie kleur hebben.
Haal de tofu uit de pan en houd warm.
Snijd de ananas in stukken.
Rooster de cashewnoten zonder olie en zet apart.
Verhit de marinade in een pan en laat de ananas en de bamboescheuten hierin even meekoken.
Voeg de tofu toe en strooi de cashewnoten over de tofu.
Naar believen met gehakte koriander afwerken.

Tip
Lekker met volkorenrijst of glasnoedels.

Bron: Taifun

Terug