Mexicaanse gevulde zoete aardappel

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

  • 1 ui
  • 150 g maïs
  • 150 g kidneybonen Mexicaanse kruiden
  • 20 g geraspte kaas
  • 50 g zure room
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten

Breng de barbecue op temperatuur (of verwarm de oven voor op 200 °C).
Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze door de helft.
Rol in aluminiumfolie.
Snipper de ui en laat de maïs en bonen uitlekken.
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes.
Leg de zoete aardappels 20 minuten op de warme barbecue (of in de oven).
Fruit de ui en bak de maïs en kidneybonen mee.
Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.
Lepel wat zoete aardappel uit de vier helften (maak hier bijvoorbeeld met warme melk en verse kruiden een lekkere puree van).
Vul de aardappels met het maïs-bonenmengsel en doe er wat geraspte kaas op.
Zet nog 5 minuten terug op de warme barbecue (of in de oven) totdat de kaas gesmolten is.
Leg de zoete aardappels op een bord.
Garneer met tomaatblokjes en een lepeltje zure room.

Terug