Laksa pasta

  • 2 stokjes citroengras
  • 15 g gember
  • 1 kleine ui
  • 1 rode chilipeper
  • 3 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. pruimpuree
  • 1 eetl. garnalenpasta
  • 1 eetl. suiker
  • zout
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 eetl. limoensap
  • ½ bosje koriandergroen

Hak het zachte interieur van het citroengras fijn.
Schil de gember en hak fijn.
Hak ui en chilipeper met de zaden.
Verhit de olie in een koekenpan, bak alles met de knoflook op middelmatig vuur gedurende 2 minuten.
Pureer het mengsel met de pruimpuree, garnalenpasta, suiker, zout, kurkuma en limoensap met een staafmixer.
Pluk het koriandergroen blad, voeg toe, pureer opnieuw.
Giet de pasta in een glas en dek af met olie.
Na gebruik weer met olie afdekken.
Resulteert in ca. 10 cl.
Houdbaarheid in de koelkast ca. 4 weken.
Gebruik aangebroken glas binnen 2 weken.

Bron: essen & trinken

Terug