Kweeperenchutney

  • 5 rode uien (ca. 350 g) in ringen
  • 2 appels (bij voorkeur Cox), geschild, klokhuis verwijderd
  • 1 k kweeperen, dun geschild, klokhuis verwijderd
  • 30 g verse gember, geschild en geraspt
  • 3 Spaans pepertjes, ragfijn gesneden
  • 4 eetl. gembersiroop
  • ¼ l milde azijn
  • 400 g bruine suiker
  • 1 dessertl. mosterdzaad
  • snuf zout

Snijd de kweeperen en appels in grote stukken.
Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 3 uur sudderen op uiterst laag vuur tot alle ingrediënten zacht zijn en de chutney de juiste dikte heeft.
Roer regelmatig.
Doe de chutney over in brandschone, met heet water omgespoelde potten en schroef de deksels erop, laat ze omgekeerd op een doek afkoelen.
Voorzie de afgekoelde potten van een etiket en bewaar ze koel en droog.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug