Kruidenchips

  • 3 - 4 grote aardappelen, in 48 dunne plakjes gesneden
  • losgeklopt eiwit
  • 24 blaadjes lavas
  • grofgesneden peterselie
  • fleur de sel
  • arachideolie
  • olijfolie met 1 theel. truffelolie (voor de truffelhaters kan dit achterwege blijven)

Verhit arachideolie tot 150 °C.
Meng olijf- en truffelolie en bestrijk de aardappelplakjes hiermee aan beide kanten.
Laat ± 1 uur intrekken (kan ook 1 dag van tevoren).
Bestrijk alle aardappelplakjes met eiwit, beleg 24 plakjes met een blaadje lavas en wat peterselie, dek ze af met de andere plakjes en druk ze stevig op elkaar.
Frituur ze krokant en lichtbruin, laat ze even uitlekken en bestrooi ze met wat fleur de sel.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug