Koolrabipuree

  • 500 g koolrabi
  • 1 laurierblad
  • ¾ theel. zout
  • 5 cl water
  • 1 - 2 eetl. fljngeknipte peterselie
  • 20 cl water
  • 1 theel. karwijzaad
  • 1 theel. thermomeel *)
  • 5 cl room

Snijd de koolrabi in dikke schijven, schil ze en snijd ze in blokjes.
Breng de 20 cl water met de kruiden en het zout aan de kook en laat de blokjes hierin goed gaarkoken in circa ½ uur.
Verwijder het laurierblad en pureer de blokjes door ze fijn te stampen, door een zeef te wrijven of te mixen.
Maak het meel aan met 5 cl water en bind hiermee de puree.
Laat alles nog een keer doorkoken en breng de puree op smaak met de zoom.
Strooi er als laatste de verse kruiden overheen.

*) Thermomeel is een zeer fijn meel van geroosterd graan, ontwikkeld in Duitsland (firma Bauck). Het is glutenarm. Het is bij de betere supermarkt verkrijgbaar, of anders bij natuurvoedingswinkels.

Terug