Gekookte koolrabi met kaasaus

  • 500 g koolrabi
  • zout
  • nootmuskaat
  • 4 eetl. boter
  • 3 eetl. bloem
  • ½ melk
  • peper
  • geraspte kaas

Maak de koolrabi en snijd deze fijn.
Kook de groente 30 minuten in water met zout.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk.
Breng het op smaak met peper, zout en geraspte kaas.
Geef bij de koolrabi eens een mosterdsausje, roer daartoe 1 eetlepel mosterd door de bechamelsaus.

Opmerking
Koolrabi als rauwkostsalade met appel, nootjes en rozijntjes.
Maak een koolrabisoep van gepureerde koolrabi, bouillon, room, stukjes ham en fijngesneden koolrabiblad.
Rauwe koolrabiblokjes met dipsaus als borrelhapje.
Gekookte koolrabi in combinatie met jonge worteltjes.

Terug