Komro komro tapoe asing - I

Komkommerpickles

  • 2 komkommers
  • 6 pimentkorrels
  • 8 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • azijn
  • verse peper
  • 1 eetl. suiker
  • zout

Was de komkommers, schil ze niet en snijd ze in de lengte in tweeën.
Snijd nu van elke helft schuine plakjes van ± 1 cm dikte.
Doe de gesneden komkommer in een pan, samen met de pimentkorrels, de kruidnagelen en de laurierblaadjes.
Doe water in de pan, verhit de komkommer tot het kookpunt en haal deze daarna van de warmtebron.
Het water mag niet koken.
Doe de komkommer daarna in een stopfles of iets anders dat goed sluit.
Leng de azijn aan met het vocht waarin u de komkommer heeft verhit en doe dit bij de komkommer, samen met de in ringen gesneden peper en de andere ingrediënten.
Laat de komkommer nu minstens een halve dag trekken.

Bron: Astrid Veltman


Komro komro tapoe asing - II

Komkommerpickles om direct te gebruiken

  • azijn
  • zout
  • 1 eetl. suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember
 
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 verse peper

Vermeng de azijn met zout, de suiker, de uitgeknepen knoflook, de gember en de kleingesneden ui.
Was de komkommer en de paprika, snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes en snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de peper ook even klein en doe alles bij elkaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug