Knoflookpasta

  • 20 hele, ongepelde knoflookbollen
  • 8 eetl. goede olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de knoflook in 2 porties van 10 bollen, verpak ze in 3 lagen aluminiumfolie en leg de pakketjes 1 uur op een bakblik in de oven.
Pak de knoflook uit, laat ze afkoelen, verdeel de bollen in teentjes, neem die tussen duim en wijsvinger en knijp ze in een zeef boven een kom fijn.
Gooi de schilletjes weg of gebruik ze in bouquet bij het trekken van fond of bouillon.
Wrijf de knoflook door de zeef en roer er 6 eetlepels olijfolie door.
Schep de pasta in een goed schoongemaakte, met warm water nagespoelde pot, giet er de rest van de olijfolie op en sluit de pot af.
Zorg dat de pasta na gebruik weer met een laagje olijfolie wordt bedekt.
Bestrijk broodcroûtons met de pasta en gebruik de pasta verder in alle recepten waarin fijngehakte knoflook wordt verwerkt, bijvoorbeeld in vinaigrettes.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug