Knoflookolie

(3 deciliter)

  • 30 cl extra vierge olijfolie
  • 10 knoflooktenen

Voeg de schoongemaakte teentjes knoflook aan de olijfolie toe en laat dit 5 dagen staan.
Verwijder de knoflooktenen.
Om de smaak geprononceerder te maken, kunnen er iedere 5 dagen nieuwe knoflooktenen worden toegevoegd en de oude verwijderd.
Zeef de olie voor gebruik.
Blijft lang goed.

Uitleg van de chef
Het na 5 dagen verversen van de knoflook is belangrijk,
omdat er anders een chemische reactie plaatsvindt waardoor het gebruik van de olie slecht voor de gezondheid is.

Tip van Tonny
Als je kruidenolie maakt, moet je of de kruiden blancheren en op keukenpapier goed laten drogen (geldt ook voor de knoflooktenen), of gedroogde kruiden gebruiken. Dat laatste bevalt mij het beste. Als je een goed merk gebruikt, zijn het kruiden uit streken waar de omstandigheden optimaal zijn voor dat kruid of specerij en zijn ze professioneel gedroogd.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug