Krokante knoflookgarnalen

Krokante knoflookgarnalen

voor 20 stuks

  • 20 garnalen, met staart
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • takje verse peterselie
  • sesamzaadjes , wit en/of zwart
  • scheutje olie
  • 1 ei

Verwarm de oven op 200 °C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit.
Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen.
Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

Krokante knoflookgarnalen
Krokante knoflookgarnalen
Krokante knoflookgarnalen
Krokante knoflookgarnalen

Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast.
Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 à 25 minuten krokant in de oven.
Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (maximaal 12 uur).
Lekker met een pittig dipsausje.

Bron: Leuke recepten

Terug