Kip-kaas-sandwich

kip_kaas_sandwich (2K)
voor 2 sandwiches
  • 4 dikke sneden geroosterd boerenbrood (wit of bruin)
  • (room)boter
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 rode paprika
  • 200 g gare kip (resten van een gebraden kip, kipfilet), in stukjes
  • handvol gezouten (ribbel)chips
  • 4 plakjes kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • mayonaise

Besmeer de sneetjes brood met boter en daarna 2 sneetjes ook dik met mayonaise.
Leg op de 2 beboterde sneetjes eerst de sla.
Verdeel daar de kip en de paprika over en maal er wat zwarte peper over.
Leg hierop de chips en dek af met de plakjes kaas.
Leg als laatste de sneetjes brood met mayonaise er op, druk een beetje aan en snijd ze schuin doormidden.

Als je deze sandwiches van te voren wilt maken, laat de chips dan nog even achterwege (anders worden ze nogal soppig) en stop deze er pas tussen vlak voordat je de sandwiches gaat eten.

Bron: Bourgondië

Terug