Kimchi met palmkool

Kimchi met palmkool

  • 1 palmkool, in 8 stukken gesneden
  • 50 g zout
  • 2 wortels, in fijne stukjes gesneden
  • water
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 eetl. suiker
  • 3 eetl. vissaus
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 chilipepers, in fijne stukjes gesneden

Neem een kookpot en leg er de stukken palmkool in.
Voeg er het zout aan toe.
Voeg er water aan toe tot dat de palmkool net onder staat.
Laat 2 minuten koken en zet het vuur af.
Zet er een deksel op en laat dit ongeveer twee uur staan.
Was de kool 2x goed uit.
Snijd 5 teentjes knoflook in fijne stukjes en rasp de gember in een aparte kom.
Voeg er suiker, vissaus, chilipepers en sojasaus aan toe.
Voeg er de wortels aan toe.
Doe de kool in een grote weckpot en voeg er de saus en de groenten aan toe.

Tips
Zorg voor propere weckpot (maak hem schoon door hem een kwartiertje in kokend water te laten liggen).
Bewaar de potten op een koele en donkere plaats.
Check regelmatig dat er geen vocht uitloopt.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug