Kerstsalsa van spruitjes en salie

  • 250 g spruitjes
  • 8 blaadjes salie, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • circa 10 eetl. goede, mooie, dure olijfolie extra vergine
  • peper uit de molen
  • kneepje citroensap

Kook de spuitjes precies beetgaar in een minuut of 8.
Blijf erbij, prik op tijd, en spoel ze daarna koud, anders garen ze door.
Doe ze in de keukenmachine en draai met korte pulsen tot salsa - niet helemaal fijn!
Bak in een steelpan de salie met de knoflook exact 30 seconden in 2 eetlepels van de olie.
Voeg de spruiten toe en draai het vuur uit.
Met kerst kun je tot hier voorbereiden.

Afmaken

Warm de spruiten zachtjes op.
Meng er van het vuur af naar smaak zout, flink peper uit de molen, citroensap en gul olijfolie door.
Serveer bij iets anders.

Bron: Onno Kleyn

Terug