Kerstgranola

Kerstgranola

voor 1 kg

  • 400 g havervlokken
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g walnoten
  • 50 g amandelnoten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g lijnzaad
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 theel. gemberpoeder
  • ½ theel. nootmuskaat
  • ½ theel. kruidnagelpoeder
  • 10 cl veenbessencompote
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g speltmeel
  • 10 cl gesmolten kokosolie
  • snuif zout

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C (geen heteluchtstand).
Hak de noten grof of doe even in een hakmolentje.
Doe alle ingredi├źnten behalve de veenbessen en de geraspte kokos in een kom en meng goed door elkaar.
Verdeel over een ingevette bakplaat.
Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Meng regelmatig alles eens om.
De granola is klaar als hij goudbruin kleurt en lekker gaat geuren.
Haal uit de oven en meng de veenbessen en geraspte kokos eronder.
Laat goed afkoelen, en giet dan in lege jampotten, zakjes, doosjes, etc.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug