Katjangsaus, pindasaus

katjangsaus (3K)

  • 1 ui, zeer fijn gesneden
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. trassi
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. djahe, gember
  • 1 theel. ketoembar, koriander
  • 1 eetl. gula Jawa of een theel. suiker
  • 8 eetl. pindakaas
  • 2 theel. citroensap
  • ketjap manis

Fruit de de ingrediƫnten (sambal, knoflook, trassi, laos, djahe, ketoembar, gula Jawa ) samen met de heel fijn gesneden uien en geraspte knoflook aan.
Voeg de pindakaas toe en roer even met een garde los.
Doe daar de citroensap en suiker bij.
Voeg wat heet water toe om de saus op de gewenste dikte te krijgen en breng alles op smaak met wat zout en sambal.

Bron: Jan Rijks

Terug