Kalfsgebraad in citroenmarinade

kalfsgebraad_citroenmarinade (2K)

  • 3 eetl. olijfolie
  • sap van anderhalve citroen
  • 3 eetl. water
  • 600 g kalfsgebraad
  • peper
  • zout

Vermeng in een diepe braadpan de olijfolie, het citroensap en het water.
Kruid het kalfsgebraad met peper en zout.
Leg het vlees in de marinade.
Breng op een zacht vuur aan de kook.
Dek af en laat zowat een uurtje sudderen, of tot het vlees gaar is.
Voeg af en toe indien nodig een scheutje water bij.
Laat het vlees 15 minuten afkoelen in het stoofvocht.
Snij het in plakken.
Leg het weer in de saus en laat nog op z'n minst 2 uur afkoelen.
Werk af met plukjes citroenmelisse.
Lekker met een salade en stokbrood.

Opmerking
Lekker voor een tuinfeest met vrienden.
Ook makkelijk omdat je het op voorhand kan maken.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug