Indiase korma van rundvlees

Indiase korma van rundvlees

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 wortelen
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • ½ eetl. gemberpoeder (djahe)
  • 1 eetl. korianderpoeder (ketoembar)
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. kurkuma (koenjit)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 6 groene geplette kardemon peulen
  • 2 grote fijngesneden uien
  • 600 g rundvlees
  • 1¼ l kokend water water
  • 1 bouillonblokje (kippenbouillon)

Deze overheerlijke Indiase korma kan zowel in een
pan
slowcooker
gemaakt of
geweckt worden.

Werkwijze pan
Schil en snijd de wortelen en tomaat in kleine blokjes.
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Verwarm op matig vuur de olie in een grote pan.
Voeg de wortelen, knoflook en gemberpoeder toe en fruit dit 3 tot 4 minuten.
Voeg de kruiden toe.
Voeg vervolgens het vlees, het water en het bouillonblokje toe en breng alles goed op smaak met zout en peper.
Plaats het deksel op de pan, breng de korma aan de kook en laat de korma 2 tot 3 uur op een laag vuurtje sudderen.

Werkwijze slowcooker
Schil en snij de wortelen en tomaat in kleine blokjes.
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Verwarm de slowcooker voor op de stand “LAAG”.
Verwarm op matig vuur de olie in een koekenpan.
Voeg de wortelen, knoflook en gemberpoeder toe en fruit dit 3 tot 4 minuten.
Giet alles in de slowcooker.
Voeg de kruiden toe.
Voeg vervolgens het vlees, het water en het bouillonblokje toe en breng alles goed op smaak met zout en peper.
Plaats het deksel op de slowcooker en laat deze 5 tot 6 uur garen op “LAAG”, of 3 tot 4 uur op “HOOG” of totdat het vlees gaar en mals is.

Werkwijze wecken
Steriliseer je weckpotten.
Vul de weckpotten met de korma.
Blijf bij het vullen 1 tot 1½ cm onder de rand.
Sluit de weckpotten af met de inmaakringen en weckklemmen en weck de korma 120 minuten op 100 °C.
Laat de korma nog 10 minuten koken voor het consumeren.

Bron: Wecken online

Terug