Hummus van rode biet en walnoten

  • 50 g walnoten
  • 1 eetl. komijn
  • 300 g bieten, gekookt
  • 1 eetl. tahini of pindakaas
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen, sap
  • ½ eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • beschuit of paneermeel, indien nodig

Rooster walnoten op een bakplaat (180 °C) of in een pan gedurende enkele minuten zonder vet totdat het aroma vrij komt.
Verwijderen en laten afkoelen.
Rooster de komijn 1 minuut in een pan zonder vet, daarna vijzelen of vermalen in een kruidenmolen.
Pureer de walnoten, voeg het teentje knoflook en de rode biet in kleine stukjes toe en pureer ook.
Kruid met de komijn, tahin, citroensap en olijfolie, zout & peper en breng op smaak.
Voeg, afhankelijk van de consistentie, beschuit of paneermeel en olie toe.

Bron: kraut & rüben

Terug