Herfstgroenten - I

herfstgroenten (3K)

  • 200 g kastanje paddestoelen (halveren)
  • 1 kleine venkel (reepjes)
  • halve rode, groene, gele paprika (reepjes)
  • 4 pijlen witlof (reepjes)
  • tijm
  • een scheut rode wijn
  • salie
  • grof gemalen peper

Stoof de venkel samen met de paprika's in boter als laatste de champignons en het witloof toevoegen samen met de kruiden en een scheut rode wijn.
Stoof dit geheel beetgaar.
Serveer zeer warm.

Opmerking
Serveer deze groenten met wild en opgebakken aardappelen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Herfstgroenten - II

herfstgroenten2 (3K)

voor 2 personen

  • 150 g spruiten
  • 1 wortel
  • 1 rode ajuin
  • een handvol krulpeterselie
  • stengelui
  • gemalen peper
  • nootmuskaat
  • zeezout
  • een eetl. graanmosterd
  • olijfolie
  • beetje boter

Wortel, ajuin en stengelui (lente ui) grof snijden.
Olijfolie met boter in de wokpan goed opwarmen en alle groenten erbij doen.
Goed kruiden en opwokken.
Als laatste de graanmosterd toevoegen.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug