Guacamole met knoflook

  • 350 diepvries doperwten, ontdooid
  • 2 tenen gerookte knoflook
  • 2 lente-uitjes, kleingesneden
  • paar druppels Tabasco
  • 1 theel. fijngeraspte schil en het sap van 1 limoen
  • ½ theel. gemalen komijn
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 1 eetl. mayonaise
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • snufje paprikapoeder
    • om te dippen:
  • 6 waspeentjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode handappel
  • 1 peer
  • 6 mini maïskolfjes
  • 1 eetl. vers citroen- of limoensap

(gemaakt met doperwten i.p.v. avocado's)

Rasp de schil van de schoongemaakte limoen.
Snijd de limoen doormidden, pers de limoen uit en doe het sap in de foodprocessor.
Doe de doperwtjes, schoongemaakte knoflooktenen, kleingesneden lente-uitjes, de komijn, Tabasco, mayonaise en wat zout & peper in de foodprocessor en draai fijn tot een glad mengsel.
Voeg de gehakte koriander toe en draai nog een aantal keer zodat deze zich goed heeft gemengd met de rest van het mengsel.
Schep het mengsel in een kom, plaats het deksel erop en zet 30 minuten in de koelkast.
Schil de waspeen en snijd deze bij.
Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd de stengels net zo lang als de waspeentjes.
Snij de appel en de peer in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze met een schaaf in dikke plakken.
Doop elke plak onmiddellijk in het citroen- of limoensap.
Schik deze ingrediënten en de minimaïs op een mooie schaal.
Strooi wat paprikapoeder over de guacamole en dien op.

Tip
In plaats van doperwtjes kun je natuurlijk ook 350 gram avocado nemen!
Lekker als borrelhapje op een feestje of als gerechtje bij een tapas-buffet.

Bron: Franke Verhoeven - van der Linden
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug