Guacamole - I

  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 2 fijngehakte groene chilipepers
  • 1 rijpe tomaat in piepkleine blokjes
  • 10 takjes fijngehakte verse koriander
  • 2 rijpe avocado's
  • zout
  • limoensap

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil in een aardewerk schaaltje.
Voeg de ui, de pepers, de tomaat en de koriander toe en prak het met een vork tot een vrij grove puree.
Breng op smaak met zout en limoensap.

Dit recept is uit 'De Mexicaanse keuken' van Rick Bayless.
Volgens hem is het belangrijk, de guacamole pas kort voor gebruik te maken.


Guacamole - II

guacamole (4K)

  • 2 rijpe avocado's
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. crème fraîche
  • zout en versgemalen peper
  • evt. ietsiepietsie chilipoeder

Halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Prak vervolgens het vruchtvlees fijn met een vork.
Voeg citroensap, uitgeperst teentje knoflook en de crème fraîche erdoor.
Op smaak maken met een snufje zout, een beetje versgemalen peper en evt. een beetje chilipoeder.

Lekker als dip bij tortilla chips of een Mexicaans gerecht met tortilla's en bonen.

Bron: Odin recepten


Guacamole - III

guacamole

voor 8 personen

  • 3 rijpe avocado’s
  • tomaat
  • ½ rode ui, in fijne stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
 
  • Himalayazout
  • sojayoghurt, naturel
  • 1 limoen
  • verse koriander

Prak de avocado’s met een vork.
Zover dat je nog wat stukjes overhoudt en het geen ‘papje’ wordt.
Snijd de tomaat in heel kleine stukjes en roer deze erdoor.
Pers een teentje knoflook uit boven het mengsel en voeg cayennepeper en himalayazout toe
Meng nu wat limoensap (ook weer naar smaak) en sojayoghurt (begin met 1 eetlepel) door de guacemole en roer het geheel goed door.
Verse korianderblaadjes en eventueel nog wat blokjes tomaat.
Serveer de guacemole met good old nacho (naturel!) chips.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza


Guacamole - IV

Guacamole

voor 2 personen

  • ¼ ui
  • ½ tomaat
  • 3 takjes koriander
  • 1 avocado
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetl. limoensap
  • peper

Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes.
Was de takjes koriander en snijd of knip ze fijn.
Doe de groenten en kruiden in een kommetje.
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en prak het grof.
Voeg de avocado toe aan het kommetje en pers de knoflook er bovenuit.
Breng op smaak met de limoensap en peper.

Limoensap over?

Bron: Voedingscentrum


Guacamole - V

De enige echte Mexicaanse avocadodip

Guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 sjalotje, geraspt
  • sap van 1 limoen
 
  • gerookt zout
  • cayennepeper
  • paar takjes koriander

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Maak het vruchtvlees fijn met een vork. *
Meng er de geraspte ui, het limoensap en ruim gerookt zout door.
Breng de guacamole op smaak met gemalen cayennepeper.
Snijd de koriander heel fijn, bewaar een paar blaadjes voor garnering.
Roer als laatste de koriander door de guacamole.

Opmerking
* Avocado fijnmalen in een keukenmachine kan een muffe smaak veroorzaken.

Bron: Drogheria & Alimentari

Terug