Groenten gepekeld in melkzuur

Groenten gepekeld in melkzuur

mixed pickles

Ingrediënten bijvoorbeeld voor een glas
  • 2 tot 3 groene tomaten
  • 1 wortel
  • 1 broccoli roosjes
  • 1 courgette
  • 1 laurierblad
  • wat korianderzaadjes
  • enkele peperkorrels
  • 1 snuifje zout
  • 1 theel. melkwei
  • ¼ l gekookt, gekoeld water

Maak de groenten schoon en was ze.
Snijd de wortel in dunne plakjes, verdeel de broccoliroosjes, snijd de courgette in blokjes, laat de tomaten heel of doormidden snijden, afhankelijk van de grootte.
Leg de groenten in een glas, voeg kruiden en melkwei toe.
Voeg voldoende water toe om de groenten te bedekken, maar laat 2 cm vrij aan de rand van de pot om een vacuüm te creëren.
Sluit de pot goed af en laat hem ongeveer 10 dagen op een warme plaats staan.
Na 2 tot 3 dagen begint het gistingsproces.
Kleine luchtbellen stijgen.
Het fermentatieproces verbruikt de zuurstof en sluit goed het glas af.
Plaats het glas na 10 dagen in een koele ruimte en laat het nog 5 tot 6 weken gisten.
De mixed pickles zijn heel lekker op kaasbrood of als bijgerecht op een groene salade.

Bron: kraut &rüben

Terug