Groente a la plancha

Gegrilde groente

Groente a la plancha

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. rozemarijn
  • 1 eetl. tijm
  • 1 courgette
  • 100 g wortels
  • 2 rode uien
  • 4 lente-uien rode paprika
  • 10 cl olie
  • 250 g groene asperges
  • 2 pruim trostomaten

Maak de knoflook schoon, rasp deze fijn en meng dit door de olijfolie, roer er vervolgens wat fijngehakte rozemarijn of tijm, versgemalen peper en zout naar smaak door.
Maak de groenten schoon, snijd ze in ongeveer gelijke stukken.
Blancheer de courgette en wortel 2 minuten in kokend water met wat zout.
Smeer alle groente in met de ‘kruidenolie’ en grill ze op de ‘plancha’ oftewel in een grillpan of op een hete BBQ om en om.
Serveer de groente met een zelfgemaakte knoflooksaus.

Heerlijk met vers afgebakken brood of gebakken krieltjes.

Bron: Verse oogst

Terug