Groene aspergequiche

Groene aspergequiche

voor 3 - 4 porties

    • voor het deeg
  • 100 g koude boter
  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • zout
  • boter
  • kruimels voor de vorm
  • 500 g groene asperges
  • 1 kopje slagroom
  • crème fraîche
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas of bergkaas
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  •  
    • 1 - 2 handjevol wilde of culinaire kruiden
  • peterselie
  • kervel
  • koriander
  • basilicum
  • rucola

Snij de boter in kleine stukjes en kneed met bloem, ei, zout en 2 eetlepels koud water tot een korstdeeg.
Laat het 30 minuten in folie gewikkeld in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 200 °C, beboter de vorm en bestrooi het met paneermeel.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Schil het onderste derde deel van de groene asperges, snijd het houtige uiteinde af.
Blancheer 2 à 3 minuten in kokend gezouten water, schrik en giet het af.
Rol het deeg uit op een beetje bloem volgens de vorm, lijn de vorm uit, vorm een kleine rand.
Bekleed met het bakpapier, vul de droge erwten erin, bak het gedurende 15 minuten op 200 °C.
Verwijder de erwten en het papier.
Klop de room, crème fraîche, eieren en kaas, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en verdeel over de deegbodem.
Druk de aspergestokjes stevig in het deeg en bak de quiche nog 25 à 30 minuten tot ze lichtbruin is.
Voor het opdienen, kruiden naar believen over de quiche strooien, heel of in stukjes.

Bron: kraut &rüben

Terug