Griekse hummus met yoghurt

Griekse hummus met yoghurt

  • 250 g kikkererwten
  • 6 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 eetl. witte tahini, zie Opmerkingen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1½ theel. korianderzaad, gemalen
  • ½ citroen, de rasp
    • verse kruiden
  • oregano
  • platte peterselie

Maak de hummus met de kikkererwten volgens het basisrecept, maar dan zonder de gezouten knoflook.
Klop de yoghurt los, samen met de tahin, knoflook, korianderzaad, citroenrasp, zout en peper.
Snijd een mix van verse kruiden als tijm, dille, platte peterselie en oregano fijn en meng door de yoghurt.
Roer de kruidenyoghurt vlak voor serveren luchtig door de hummus.

Opmerkingen
De lichte ingeroosterde tahini uit het Midden Oosten, in plastic potten, niet de geroosterde Turkse uit glazen potten.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug