Geplette Griekse aardappeltjes

griekse_aardappeltjes (2K)

  • 6 kleine bloemige aardappelen
  • 200 g fetakaas
  • 6 rode gegrilde paprika's uit blik
  • 1 komkommer
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g pitloze zwarte olijven
  • 2 rode uien
  • 1 limoen
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Schil en gaar de aardappelen in licht gezouten water en giet ze af.
Plet ze en meng er de fetakaas onder.
Kruid met peper en zout.
Snijd de paprika's in de helft en schep er een lepel van het aardappelmengsel op.
Rol de paprika's op.
Snijd de komkommer en de rode uien in dunne plakjes.
Meng samen met de olijven en de gehalveerde tomaatjes.
Verdeel de paprikarolletjes over 4 borden.
Serveer er de salade bij, samen met de limoenpartjes en de gesnipperde lente-uitjes.
Besprenkel het slaatje met de olijfolie.

Tip
Je kan ook olijven met pit gebruiken, die hebben iets meer smaak.

Terug