Gnocchi

  • 600 g aardappels
  • 160 g bloem
  • nootmuskaat
  • zout & peper

Kook de geschilde aardappels gaar, giet af en maak ze fijn (ik doe dat gewoon met een vork).
Meng het met de bloem, rasp er nootmuskaat over, maak op smaak met zout & peper.
Maak er een rol van en snij in plakken van ongeveer een halve centimeter.
Breng water met zout aan de kook en kook de plakken in gedeeltes tot ze boven komen drijven.
Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat drogen.
Bak de gnocchi in boter/olie bruin en serveer.

Misschien volgende keer bieslook toevoegen en/of wat Parmezaanse kaas...

Aanvulling van Tonny:

Parmezaanse kaas zou ik de volgende keer zeker doen Anne, op deze hoeveelheid ca. 50 gram en ook en 3 eidooiers.
Het rollen gaat heel goed op een vork.
Breek van het deeg stukjes af en maak daar met bebloemde handen balletjes van.
Duw de balletjes op een vork zodat de tanden van de vork helemaal bedekt zijn.
Rol de, door de tandafdrukken van de vork geribbelde, rechthoekige plakjes op.
Je duwt het deegballetje plat op de tanden van de vork dus niet aan de vork prikken maar het hele oppervlak van de vork bedekken met deeg.
Even goed aandrukken en vanaf de steel rol je dan heel makkelijk het plakje op.
Door de tandafdrukken zijn de plakjes, en dus ook de rolletjes mooi geribbeld.
Aardappelen in de schil koken geeft extra smaak.
Lijkt een beetje dubbelop maar gnocchi is ook heerlijk met een aardappeldressing.
Daarvoor de gnocchi na het koken meteen mengen met de warme dressing.
Dressing:
Bloemige aardappel met gesneden sjalot gaar koken in fond blanc met laurierblaadje.
Bamix erin (laurier eruit) en monteren met champagneazijn en druivenpitolie.

Bron: Anne, in nl.culianir

Terug