Gevulde tomaat op zijn Provençaals

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. verse basilicum, fijngehakt
  • snuifje rozemarijnpoeder
  • snuifje tijm
  • zout & peper

Snij het bovenste kapje van de ongeschilde tomaten, hol ze een weinig uit en verwijder de pitten zoveel mogelijk.
Zorg ervoor dat de tomaten stevig staan, snij zonodig een klein stukje van de onderkant.
Plaats de tomaten ca. 5 minuten in een ingeoliede ovenschaal in de oven op ca. 180 °C.
Snij de courgettes in heel kleine stukjes.
Snipper de ui en fruit het samen met de look in de olie.
Voeg courgettes en de kruiden toe en laat zachtjes gaar stoven.
Haal de pan van het vuur.
Prak de geitenkaas fijn en meng met de gare groenten.
Breng goed op smaak.
Vul de tomaten met dit mengsel en plaats opnieuw ongeveer 5 minuten in de oven.

Bron: De Wassende Maan

Terug