Gevulde eieren

vegetarisch

Kook (één dag van tevoren) 35 eieren hard (bij het doorsnijden gaat er wel eens een ei stuk), laat ze afkoelen en pel ze.
Halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
Zet de halve eiwitten in platicfolie of in een doos in de koelkast.
Prak de dooiers fijn met zoveel crème fraîche dat een smeuïg geheel ontstaat en voeg dan 1 eetlepel Dijon-mosterd, 1 mespunt kerrie, 1 eetlepel Jane's Krazy Mixed-Up Salt of Herbamare (dr. Vogel), 2 eetlepels persilladekruiden, ½ theelepel citroensap en naar smaak peper en zout toe.
Doordat de persilladekruiden zijn gedroogd, nemen ze vocht op, waardoor het mengsel voldoende stevig wordt.
Schep de vulling in een plastic zak, druk er zoveel mogelijk lucht uit en bewaar het mengsel in de koelkast.
Laat de eieren en de vulling op kamertemperatuur komen, knip aan de onderkant een puntje van de plastic zak en spuit een flinke toef van het dooiermengsel in de halve eieren.
Garneer met een plukje peterselie.
Op de vulling zijn vele varianten te bedenken, zoals fijngemaakte zalm, Boursin etc.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug