Gevulde artisiokken

voor 2 personen

  • 2 grote artisjokken
  • 2 avocado’s
  • 3 eetl. citroensap
  • ½ eetl. groene peperkorrels
  • 1 stukje citroenschil
  • 10 cl slagroom
  • 10 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper
  • (eventueel 75 g salami)

Spoel de artisjokken af onder water en breng ze aan de kook in een pan met ruim water en zout
Een eetlepel citroensap en een stukje citroenschil.
Laat ze 15 - 20 minuten (afhankelijk van de grootte) koken, neem ze eruit wanneer ze gaar zijn (als de blaadjes gemakkelijk loslaten), uit laten 1ekken en af laten koelen.
Knip de bladpunten rondom met de keukenschaar af en de baard binnenin in de artisjok met een lepel tot aan de bodem wegkrabben.
Halveer de avocado’s, ontpit ze en pureer ze met de slagroom.
Vermeng de avocadocrème met 2 eetlepels citroensap, Parmezaansekaas en groene peperkorrels (en eventueel met de versneden salami), breng het op smaak met peper en zout.
Vul de artisjokken met de crème en zet ze voor het serveren even in de koelkast.

Terug