Geroosterde wintergroenten

Geroosterde wintergroenten

voor 6 personen

  • 250 g kleine spruiten
  • 500 g zoete aardappel, oranje en paars
  • 2 blikken kikkererwten, 2 x 400 g
  • 1 flinke eetl. garam masala
  • 2 tenen knoflook
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 250 g kokosyoghurt

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de spruitjes schoon en schil de zoete aardappel.
Snijd de zoete aardappel in wedges (in de vorm van wiggen).
Laat de kikkererwten uitlekken.
Meng de groenten met een flinke scheut olijfolie, zout, peper en de masalakruiden.
Halveer de teentjes knoflook en ‘verstop’ ze tussen de groenten.
Spreid de groenten uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en rooster in 30 minuten gaar in de oven.
Schep halverwege om.
Hak het 3e teentje knoflook ragfijn met de platte peterselie en meng door de kokosyoghurt.
Houd eventueel wat peterselie achter voor de garnering.
Serveer de groenten bij het hoofdgerecht.

Tip
Geen fan van kokosyoghurt? Vervang het met vega mayonaise of (ongezoete) soja yoghurt.

Bron: Hofweb
Gepubliceerd door: Milieudefensie

Terug