Geroosterde pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten

  • pitten van 1 pompoen
  • scheutje olijfolie
  • grof gemalen zeezout
    • ca. 1 theel. kruiden naar keuze bijv.
  • komijn
  • knoflookpoeder
  • currypoeder

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Spoel de pompoenpitten goed af onder een stromende kraan.
Doe de pitten in een pannetje en doe er zoveel water bij dat ze onder staan.
Zet op het vuur en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
Giet de pitten af.
Voeg een scheutje olijfolie, de kruiden en wat zeezout toe en meng door elkaar (de pitten moeten dun bedekt zijn met een laagje olie en kruiden).
Verspreid de pompoenpitten in één laag op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze ca. 20 à 30 minuten roosteren in de oven tot ze knapperig zijn.
Schep de pompoenpitten halverwege even om.

Bron: Love my food

Terug