Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. kappertjes, 20 g
  • 150 g gemengde noten
  • platte peterselie
  • 1 eetl. olie
  • 2 sjalotten
  • 250 g cherrytomaten

Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en rasp dan de hele bloemkool op een grove rasp.
Hak de sjalotjes samen met de knoflook heel fijn.
Verwarm wat olie, fruit hier eerst de sjalot met knoflook iets bruin in, voeg dan de geraspte bloemkool toe en rooster de groenten op een matig vuur al omscheppend gaar en goudbruin in ± 8 minuten.
Hak intussen de tomaatjes samen met de kappertjes, noten en peterselie iets fijner.
Schep dit mengsel tenslotte door de geroosterde bloemkool en maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper.

Heerlijk met in de schil gebakken aardappelen.

Bron: Verse oogst

Terug