Weckpot gepocheerde peer

  • 4 rijpe peren
  • 60 g boter
  • 60 g honing
  • het sap van ½ citron vert
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje
  • 6 kruidnagels
  • een stukje gemberwortel
  • 10 witte peperkorrels
  • 75 g abrikozenjam
  • 4 eetl. rozijnen
  • 8 bolletjes gember, in plakjes gesneden
  • 10 cl eau de vie Poire Williams

Breng de boter met de honing aan de kook en voeg de specerijen toe.
Laat even koken en blus af met het citroensap.
Voeg de abrikozenjam toe, laat even meekoken en zeef het mengsel dan door een fijne zeef.
Roer de eau de vie erdoor.
Vul een weckpot met de, geschilde en van klokhuis ontdane peren, voeg de rozijnen en de in plakjes gesneden gemberbolletjes toe en overgiet alles met de kruidensiroop.
Sluit de pot.
Leg een opgevouwen doek op de bodem van een pan, zet de pot hierop, vul de pan met water, zodat de pot onder staat, breng het water aan de kook en steriliseer de pot ¾ uur.
Laat afkoelen en serveer de peren met wat crème fraîche en perenijs.
Je kunt de peren in weckpot ook afzonderlijk in eenpersoonspotjes inmaken en ze in het potje serveren.

Terug