Gepekelde daslookknoppen

Gepekelde daslookknoppen

  • stevige daslookknoppen
  • wijnazijn
  • 1 eetl. suiker
  • grof zeezout
  • een paar peperkorrels
  • 1 à 2 laurierblaadjes

Was de daslookknoppen en dep ze droog met keukenpapier.
Vul de toppen met veel grof zeezout in een afsluitbare glazen pot, laat 2 à 3 dagen trekken, schud af en toe.
Het zout verwijdert vocht uit de toppen.
Verwijder zoveel mogelijk zout van de ingezouten toppen, eventueel even afspoelen met water.
Giet azijn en water (1 : 1) in een pan zodat de knoppen bedekt zijn.
Voeg suiker, peperkorrels en laurierblaadjes toe voor elke 50 g daslookknoppen.
Laat de daslookknoppen 15 minuten sudderen en schenk de hete bouillon in schone glazen.
De knoppen moeten bedekt zijn met de vloeistof.
Sluit de potten als ze nog heet zijn en draai ze 5 minuten ondersteboven.
De daslookkappertjes zijn na 2 weken klaar, ze smaken het lekkerst op een beboterd, pittig boerenbrood, gegarneerd met daslookbloesems.

Bron: kraut &rüben

Terug