Gemarineerde wortelen

Gemarineerde wortelen

  • 500 g wortelen
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ theel. zeezout
  • ½ theel. honing
  • 2 tenen knoflook
  • 1 à 2 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. sinaasappelsap
  • ¼ theel. geraspte citroenschil
  • zwarte peper

Halveer of kwart wortelen in de lengte en snijd ze in 5 cm lange stukken.
Verhit de olijfolie, doe de wortels erin, voeg zeezout en honing toe, dek af en stoom op een zacht vuur tot het beetgaar is, voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels water toe.
Snijd de knoflookteentjes heel fijn en kook ze een paar minuten.
Meng balsamicoazijn met sinaasappelsap en citroenschil, roer de wortelen erdoor en laat ze afkoelen.
Met peper kruiden naar smaak.

Bron: kraut &rüben

Terug