Geitenkaasjes met appeltjes op een bedje veldsla

  • 1 schijfje geitenkaas van een dikke cm van een buche per persoon
  • losgeklopt ei
  • bloem
  • paneermeel
  • 2 rode appeltjes per persoon
  • veldsla
    • dressing:
  • sojasaus
  • fruitazijn (bij voorkeur frambozen)
  • honing
  • een beetje kandijsuikersiroop
  • sesamolie
  • pijnappelpitten

Haal de schijfjes geitenkaas door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
Schil de appels, snij ze in partjes.
Meng de ingrediënten van de dressing (hoeveelheden naar smaak).
Leg op elk bord al een bedje van
schoongemaakte veldsla.
Bak de appels, doe er een beetje honing bij voor het karameliseren, voeg er op het laatste wat pijnappelpitjes aan toe.
Gelijktijdig de schijfjes geitenkaas goud bakken langs beide kanten in warme maïsolie of andere neutrale olie.
Leg de kaas op het bedje veldsla, de appels met pijnappelpitjes rond het kaasje en giet hierover wat van de dressing.

Suzy Ediers
Bron: De Wassende Maan

Terug