Gehaktballenvariaties

met shoarmakruiden

  • 500 g lams- of half-om-half gehakt
  • 1 uitgeperste teen
  • knoflook
  • 1 eetl. shoarmakruiden
  • ¼ rode paprika in kleine blokjes
  • ¼ gele paprika in kleine blokjes
  • 1 gesnipperd uitje
  • ¾ theel. zout
  • peper
  • 50 g boter

Kneed door het lams- of half-om-half gehakt de knoflook, shoarmakruiden, paprika's, uitje en de zout & peper.
Vorm van het gehakt ballen en braad deze in 10 - 15 minuten in de boter gaar.
Lekker met knoflooksaus.


met ham en kaas

  • 400 g half-om-half gehakt
  • 60 g fijngesneden ham
  • 1½ eetl. gehakte peterselie
  • ½ eetl. mosterd
  • ½ theel. zout
  • peper
  • 8 blokjes belegen kaas van 2 cm
  • 50 g boter

Kneed het gehakt, de ham, peterselie, mosterd, zout & peper.
Vorm 8 ballen van het gehakt en kneed in elke bal een blokje belegen kaas.
Braad de gehaktballen in 10 - 15 minuten in de boter gaar.
Lekker met grove mosterd.


met sesamzaadjes en sojasaus

  • 500 g kalkoengehakt
  • 2 fijngehakte ananasschijven uit blik
  • 2 eetl. bakgember
  • 2 eetl. sojasaus
  • ¾ theel. zout
  • peper
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 50 g boter
  • evt. sambal manis

Kneed door het kalkoengehakt de ananasschijven, bakgember, sojasaus, zout, peper en de sesamzaadjes.
Vorm 8 ballen van het gehakt, rol ze door sesamzaadjes en bak ze in 10 - 15 minuten in de boter gaar.
Lekker met sambal manis.


met olijven en kappertjes

  • 500 g rundergehakt
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 50 g gehakte zwarte olijven
  • 1½ theel. Provençaalse kruiden
  • ½ theel. zout
  • peper
  • 30 g fijngehakte kappertjes
  • evt. Italiaanse ketchup

Kneed door het rundergehakt de knoflook, zwarte olijven, Provençaalse kruiden, zout, peper en de kappertjes.
Vorm er ballen van en bak ze in 10 - 15 minuten in de boter gaar.
Lekker met Italiaanse ketchup.

Bron: Astrid Veltman

Terug